Bos- en haagplantsoen

Onder bos en haag plantsoen worden jonge bomen en struiken verstaan die met kale wortel verplant kunnen worden. De planten zijn 2 tot 4 jaar oud en vaak al 1 of 2 keer verplant, hebben hierdoor een goed wortelgestel en zijn relatief goedkoop. Het verplanten en aanplanten gebeurt wanneer de planten niet groeien, van oktober tot april.

Haagplantsoen wordt gebruikt voor afscheidingen en is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, zowel wintergroen als bladverliezend. Een bekende en populaire haag met kale wortel is de groene beukenhaag. De Fagus sylvatic houdt het hele jaar blad, hoewel het in het najaar wel verdort. De Fagus sylvatica 'Atropurpurea'  is ook een beukenhaag met rood/donkerpaars blad. De haagbeuk (Carpinus betulus) is weer een compleet andere haag. Deze wordt wel kaal in de winter. Het blad is gekarteld en kleurt van lichtgroen in het voorjaar tot donkergroen in de zomer en geeloranje in de herfst.

Een wintergroene haag is bv. liguster, taxus en buxus . Met kluit of in pot zijn er nog meer planten als wintergroene haag leverbaar. Bijvoorbeeld “de buxus vervanger” Ilex crenata (Japanse hulst), lonicera, laurierkers, glansmispel, vuurdoorn, grotere taxus soorten en diverse coniferen. Ook zijn er kant en klare hagen, leverbaar.

Meidoorn, veldesdoorn en bottelrozen zijn uitstekende planten om te gebruiken voor een haag en met kale wortel leverbaar. Naast omheinen van uw tuin, zorgt het ook voor beschutting en is het een schuilplaats voor vogels en egels.

Naast haagplantsoen worden er in deze periode ook bomen en struiken aangeboden als ”bosplantsoen” met kale wortel, deze soorten zijn uitermate geschikt voor het aanplanten van een gemengde afscheiding of windsingel bv. vlier, els en eiken.

Bij Groencentrum Freek van der Wal in Siddeburen zijn al deze soorten en nog veel meer, scherp geprijsd te bewonderen en uit deze voorraad leverbaar.

Voor plantinstructies kijk dan hier 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment