Over ons

Over ons

In het noordoosten van de provincie Groningen vind je het groenste tuincentrum van het noorden: Groencentrum Freek van der Wal. 

Freek van der Wal had al vroeg een hobby: namelijk tuinieren. Naast zijn baan in een tuincentrum tuinierde hij in zijn vrije tijd in de tuin van vooral particulieren. In 2002 kon hij zijn droom werkelijkheid laten worden en heeft hij zich ingeschreven bij de kamer van koophandel. Hij werkte toen nog vanuit zijn ouderlijk huis. In 2006 betrok hij samen met zijn kersverse vrouw hun eigen huis in Bedum. Vanuit hier verrichtte hij zijn hovenierstaken. Na een explosieve groei kwam er in 2012 de mogelijkheid om de kwekerij aan de Damsterweg in Siddeburen te kopen. Hier was de mogelijkheid tot uitbreiding van de werkzaamheden: naast een hoveniersbedrijf een kwekerij én tuincentrum. Inmiddels zijn er  meer dan 12 vaste krachten in dienst en worden we in vakanties en op de zaterdagen bijgestaan door enthousiaste scholieren.

Groencentrum Freek van der Wal in Siddeburen heeft alles in huis wat je van een tuincentrum mag verwachten. Bij ons vindt je zelfs meer dan 600 soorten vaste planten, een megagroot assortiment bosplantsoen, wel meer dan 3000 bomen en een enorm aanbod fruitbomen. Het meeste wordt bij ons op de kwekerij gekweekt.

Sinds december 2014 hebben wij onze activiteiten uitgebreid met kamerplanten en potterie.

Ook voor professioneel gereedschap ben je hier aan het juiste adres. Gereedschap van De Wit en Talen Tools. Zelfs hoveniers kunnen hier hun slag slaan.

En we zitten nog steeds niet stil: regelmatig voegen wij nieuwe artikelen toe aan ons assortiment of doen wij interne verbouwingen om het onze klanten nog meer naar de zin te maken. Maar één ding proberen we hetzelfde te laten en dat is de gemoedelijke sfeer.

Kijk hier op onze website voor ons uitgebreide assortiment en houd facebook in de gaten voor informatie en acties.

Kortom; We nodigen je graag uit om dit alles zelf te komen ervaren! Het is hier namelijk heerlijk winkelen in een verwarmde kas. 

Groencentrum Freek van der Wal in Siddeburen; snel bereikbaar via de N33, afslag Steendam of Siddeburen. 

Vanaf Hoogezand is de reistijd met de auto ongeveer 15 minuten.