Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

In ons Groencentrum in Siddeburen vindt je de leukste en mooiste cadeaus voor groot en klein, voor hem en haar. Hieronder 7 tips voor in de schoen of voor op het verlanglijstje voor 5 december.

  1. De tuin oogt al snel als een groot donker gat in de winter. Dan biedt een vuurkorf met Zweedse fakkel, uitkomst.
  2. Zolang het nog niet vriest en de grond nog niet bevroren is kun je nog voorjaarsbollen planten. Dat kan ook prima in pot. Kinderen vinden het ook leuk om hun eigen sneeuwklokjes of tulpen te planten en in het voorjaar te zien opkomen.
  3. Geef een pannenkoekplantje (Pilea peperomioides) cadeau. Het decoratieve en hippe groene kamerplantje wordt ook wel ‘Chinese moneyplant’ genoemd en zou geluk brengen.
  4. Hangplanten worden alleen maar populairder. Je vindt ze kant-en-klaar in macraméhangers, maar ook in hangpotten en glazen of kunststof bollen die je kunt ophangen.
  5. Cactussen zijn eveneens nog altijd niet weg te denken. Je hebt ze in tal van soorten en maten en je kunt er een leuke verzameling of een stilleven van maken.
  6. Maak een dierenliefhebber, groot of klein, blij met vogelvoer en/of een vogelvoederhuisje, -schaal of -silo.
  7. Voor kinderen is speciaal kindertuingereedschap of een vrolijke gieter een leuk idee. Of een kweeksetje waarmee ze in de vensterbank nu al lekkere en gezonde kiemgroenten kunnen zaaien en over een tijdje eenjarige zomerbloemen kunnen voorzaaien. Voor biologen en natuurliefhebbers in de dop zijn er speciale potjes met vergrootglas waarmee ze insecten van dichtbij kunnen bestuderen.