Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nagelkruid, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is oranjegeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geum 'Georgenberg'? De Geum 'Georgenberg' is ook wel bekend als Nagelkruid. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 35 centimeter. De Nagelkruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geum 'Georgenberg'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nagelkruid niet!

 

  • Nederlandse naam: Nagelkruid Wetenschappelijke naam: Geum 'Georgenberg' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geum Familie: Rosaceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee