Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nagelkruid, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Het is echter een kortlevende plant en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Ze heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'? De Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' is ook wel bekend als Nagelkruid. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Nagelkruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nagelkruid niet!

 

  • Nederlandse naam: Nagelkruid Wetenschappelijke naam: Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geum Familie: Rosaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee