Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Reuzenscabiosa, familie van de Dipsacaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Cephalaria gigantea? De Cephalaria gigantea is ook wel bekend als Reuzenscabiosa. Deze Dipsacaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 175 centimeter. De Reuzenscabiosa is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cephalaria gigantea? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Reuzenscabiosa niet!

 

  • Nederlandse naam: Reuzenscabiosa Wetenschappelijke naam: Cephalaria gigantea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cephalaria Familie: Dipsacaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee