Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kluwenklokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 45 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Campanula glomerata 'Joan Elliott'? De Campanula glomerata 'Joan Elliott' is ook wel bekend als Kluwenklokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 45 centimeter. De Kluwenklokje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula glomerata 'Joan Elliott'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kluwenklokje niet!

 

  • Nederlandse naam: Kluwenklokje Wetenschappelijke naam: Campanula glomerata 'Joan Elliott' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 45 Giftig: Nee