Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde akelei, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is blauw+wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aquilegia vulgaris 'Adelaide Addison'? De Aquilegia vulgaris 'Adelaide Addison' is ook wel bekend als Wilde akelei. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Wilde akelei is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aquilegia vulgaris 'Adelaide Addison'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wilde akelei niet!

 

  • Nederlandse naam: Wilde akelei Wetenschappelijke naam: Aquilegia vulgaris 'Adelaide Addison' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aquilegia Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee