Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Engelwortel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is bordeauxrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Angelica gigas? De Angelica gigas is ook wel bekend als Engelwortel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Engelwortel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Angelica gigas? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Engelwortel niet!

 

  • Nederlandse naam: Engelwortel Wetenschappelijke naam: Angelica gigas Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Angelica Familie: Apiaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee