Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnanemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit+lila en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Anemonopsis macrophylla? De Anemonopsis macrophylla is ook wel bekend als Schijnanemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Schijnanemoon is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anemonopsis macrophylla? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schijnanemoon niet!

 

  • Nederlandse naam: Schijnanemoon Wetenschappelijke naam: Anemonopsis macrophylla Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemonopsis Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee