Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Heidebrem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Genista lydia? De Genista lydia is ook wel bekend als Heidebrem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Heidebrem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Genista lydia? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Heidebrem niet!

 

  • Nederlandse naam: Heidebrem Wetenschappelijke naam: Genista lydia Type plant: Heester
  • Geslacht: Genista Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee