Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Grootbloemige kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cornus nuttallii 'Monarch'? De Cornus nuttallii 'Monarch' is ook wel bekend als Grootbloemige kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 600 centimeter. De Grootbloemige kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus nuttallii 'Monarch'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Grootbloemige kornoelje niet!

 

  • Nederlandse naam: Grootbloemige kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus nuttallii 'Monarch' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee