Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Purperen brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Chamaecytisus purpureus? De Chamaecytisus purpureus is ook wel bekend als Purperen brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 75 centimeter. De Purperen brem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecytisus purpureus? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Purperen brem niet!

 

  • Nederlandse naam: Purperen brem Wetenschappelijke naam: Chamaecytisus purpureus Type plant: Heester
  • Geslacht: Chamaecytisus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee