Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pantoffelplant, familie van de Scophulariaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant:
Zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Deze eenjarige plant verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Als aan deze eisen wordt voldaan is ze ook geschikt voor potten en bloembakken. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bent u op zoek naar Calceolaria 'Sunshine'? De Calceolaria 'Sunshine' is ook wel bekend als Pantoffelplant. Deze Scophulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Pantoffelplant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Calceolaria 'Sunshine'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pantoffelplant niet!

 

  • Nederlandse naam: Pantoffelplant Wetenschappelijke naam: Calceolaria 'Sunshine' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Calceolaria Familie: Scophulariaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-droog Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee