Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Californische cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook voor en heg te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Chamaecyparis lawsoniana 'Grayswood Pillar'? De Chamaecyparis lawsoniana 'Grayswood Pillar' is ook wel bekend als Californische cipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Californische cipres is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis lawsoniana 'Grayswood Pillar'? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Californische cipres niet!

 

  • Nederlandse naam: Californische cipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis lawsoniana 'Grayswood Pillar' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300
  • Giftig: Nee