Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Eenstijlige meidoorn, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Crataegus monogyna? De Crataegus monogyna is ook wel bekend als Eenstijlige meidoorn. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 800 centimeter. De Eenstijlige meidoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Crataegus monogyna? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Eenstijlige meidoorn niet!

 

  • Nederlandse naam: Eenstijlige meidoorn Wetenschappelijke naam: Crataegus monogyna Type plant: Boom
  • Geslacht: Crataegus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 800 Giftig: Nee