Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zilveresdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon, maar bij voorkeur gedeeltelijk uit de middagzon. Bijvoorbeeld in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Acer saccharinum? De Acer saccharinum is ook wel bekend als Zilveresdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Zilveresdoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Acer saccharinum? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zilveresdoorn niet!

 

  • Nederlandse naam: Zilveresdoorn Wetenschappelijke naam: Acer saccharinum Type plant: Boom
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 2000 Giftig: Nee