Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Groot heksenkruid, familie van de Onagraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Circaea lutetiana? De Circaea lutetiana is ook wel bekend als Groot heksenkruid. Deze Onagraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Groot heksenkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Circaea lutetiana? U bent van harte welkom in ons groencentrum, maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Groot heksenkruid niet!

 

  • Nederlandse naam: Groot heksenkruid Wetenschappelijke naam: Circaea lutetiana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Circaea Familie: Onagraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee