Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

In ons Groencentrum in Siddeburen kun je je nu al helemaal in kerstsfeer onderdompelen - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas. We helpen je graag op weg met cadeautips voor familieleden en vrienden met groene vingers en voor jonge tuiniers in de dop. Keuze te over, van de nieuwste vogelvoerhouders, wintergroene (pot)planten tot het beste tuingereedschap. Voor elk wat wils en voor elk budget. In ons Groencentrum sla je heel makkelijk twee vliegen in een klap.  

6 GROENE CADEAUTIPS VOOR SINT (EN KERST)

1 Sfeervol en geurend vuur

Zowel binnen als buiten zorgen kaarsen voor veel sfeer. Denk voor binnen aan geurkaarsen met glitters of in mooie kleuren. Buiten vrolijk je de boel op met (Zweedse) fakkels, een vuurkorf of een windbestendige lantaarn met een robuuste tuinkaars erin.

2  Het ideale tuingereedschap

Elke fervente tuinier grijpt in de garage of schuur wel eens mis. De snoeischaar is verbogen, de hark is krom… Doe  bijvoorbeeld een fonkelnieuwe, messcherpe snoeischaar cadeau. Er zijn zelfs speciale snoeischaren, heggenscharen en takkenscharen voor linkshandigen. Of kijk in ons Groencentrum in Siddeburen naar een handige opvouwbare tuinafvaltas met hengsels, een knielkussentje met een vrolijke kleur of patroon, onverslijtbare tuinhandschoenen, een gereedschapsriem of gewoon een slim opbergsysteem voor tuingereedschap. Of een bollensteker met een zakje voorjaarsbollen erbij. Die kunnen nu nog geplant worden, zolang de grond niet bevroren is!

3  Een fleurige tuinpot

Iedereen die de komende donkere dagen meer groen en kleur in de tuin, op het terras of het balkon wil zal blij zijn met een mooie pot of bak met wintergroene planten, zoals klimop, miniconifeer, hulst, Leucothoe of het zilverstruikje. Deze kun je combineren met bloeiende kerstroos, winterviolen, skimmia of besstruikjes, zoals  bergthee en parelbes. Kijk ook eens bij de design buitenpotten.

4 Een hippe kamerplant

Tegenwoordig tovert iedereen zijn interieur om tot een heuse jungle, als groene, ontspannen tegenhanger van de harde, gure en donkere buitenwereld, zeker in deze angstige coronatijd. Of je nu gaat voor een hip pannenkoekplantje (Pilea peperomioides) of de stippenbegonia, een kokedama (hangende mosbal met een plantje erin), cactus of vetplant, exotische Bromelia of bananenplant, een air plant zoals de Tillandsia of een trendy plantenterrarium: altijd een schot in de roos! En een rode, witte of zalmkleurige kerstster (Poinsettia) is ook een feestelijke verrassing op pakjesavond.

5  Voor een dierenliefhebber

Tuiniers zijn bijna altijd dierenliefhebbers, of het nu om vissen, eekhoorns of vogels gaat. In ons Groencentrum vind je tal van soorten voer en verblijfplaatsen, van een nestkast voor vogels en zelfs vleermuizen, maar ook egelhuisjes en insectenhotels. En natuurlijk heel veel vetbollen, soorten pindakaas, pindaslingers en zelfs decoratieve figuren opgebouwd uit verschillende soorten voer om tuinvogels de winter door te helpen (en daar zelf veel plezier aan te beleven!).

6  Voor tuiniers in de dop

Voor kinderen is er speciaal kindertuingereedschap, maar ook een vrolijke gieter of plantenspuit is een leuk idee voor Sint (of kerst). Denk ook aan kweeksetjes of kweekkasjes waarmee ze in de vensterbank nu al lekkere en gezonde kiemgroenten kunnen zaaien en over een tijdje eenjarige zomerbloemen kunnen voorzaaien.

Kun je niet kiezen? Geef dan een cadeaubon van ons Groencentrum, dan kan de gelukkige ontvanger van de surprise of het cadeau van Sint zelf iets uitzoeken. Het hele team van ons Groencentrum in Siddeburen wenst iedereen een heel fijne sinterklaasavond!